Barbecues
Al jouw vragen over het schoonmaken, aansteken en uitkiezen van jouw barbecue beantwoorden wij in deze categorie.
Welke barbecue moet ik kopen?
Een barbecue kiezen kan erg lastig zijn. Als eerste zal je zelf moeten bedenken ‘welke barbecue past bij mij?’ Iedereen heeft namelijk andere wensen! Er bestaan diverse soorten barbecues met ieder zo hun voor- en nadelen:
- Houtskoolbarbecues geven de gerechten op de barbecue een authentieke rooksmaak. Ben je op zoek naar een echte barbecue waar je met briketten en aanmaakblokjes werkt? Dan is de houtskoolbarbecue de beste keuze voor jou. Houtskoolbarbecues zijn te koop in diverse prijscategorieën.
- Een gasbarbecue betekent dat je gaat barbecueën met een barbecue die is aangesloten op een gasfles. Met een gasbarbecue kun je gemakkelijk de temperatuur controleren; dit is niet goed mogelijk met een houtskoolbarbecue. Een nadeel is dat je gasflessen moet inslaan, opbergen en weer wegbrengen. Wel zal je minder vaak een gasfles hoeven aan te schaffen dan dat je briketten moet kopen bij een houtskoolbarbecue.
- Een elektrische barbecue is ontzettend makkelijk in gebruik. Je steekt de stekker in het stopcontact en binnen enkele minuten kun je beginnen met barbecueën. Je hoeft nooit meer op pad om gasflessen of briketten aan te schaffen! Een nadeel is dat je een verlengsnoer moet gebruiken om de barbecue op de gewenste plek in de tuin te krijgen. Ook krijg je bij een elektrische barbecue niet de echte rooksmaak die je bij een houtskoolbarbecue wel krijgt.
Welke barbecue de beste is laten wij aan jou over. Een barbecue kiezen is lastig, maar met bovenstaande tips hopen wij dat je toch een keuze kunt maken. Voor meer advies over welke barbecue bij jou past, nodigen wij je graag uit bij één van onze vestigingen. Onze barbecue-experts vertellen je graag meer over de mogelijkheden.
Barbecue: wat heb ik nodig?
Wil je gaan barbecueën, maar weet je niet wat je nodig hebt voor een geslaagde barbecue? Wij hebben de benodigdheden om te barbecueën op een rij gezet:
- Een barbecue
- Aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof
- Houtskool of briketten
- Diverse tangen om het vlees en overige gerechten mee te keren
- Een rol aluminiumfolie
- Servetten, bestek, borden en glazen
Heb je een gasbarbecue? Dan heb je een gasfles nodig in plaats van aanmaakblokjes en houtskool. Bij een elektrische barbecue heb je genoeg aan een verlengsnoer.
Verder heb je natuurlijk ook vlees, vis en groenten nodig om te kunnen barbecueën. Gemiddeld eten volwassenen zo’n vijf stukjes vlees/vis per barbecue. Je kunt van de groenten een salade maken, maar het is ook erg leuk om de groenten te barbecueën. Geschikte groenten hiervoor zijn bijvoorbeeld maïskolven of plakken courgette. Wil je er toch een salade bijmaken? Dan kan je uitgaan van ongeveer 150 gram per persoon. Ben je al klaar voor jouw barbecue en heb je alles in huis gehaald? Vergeet vooral de drankjes niet! Van al dat heerlijke eten krijgen jouw gasten vast en zeker dorst.
Hoe moet ik een barbecue aansteken?
Een barbecue snel en veilig aansteken is makkelijker dan je denkt. Volg het onderstaande stappenplan en binnen no-time kun je genieten van de lekkerste gerechten van de barbecue:
- Leg een laag houtskool of briketten op de bodem van jouw barbecue. Vergeet niet de ventilatiegaten open te zetten.
- Stop een stuk of drie aanmaakblokjes tussen de houtskool of briketten. Hoe groter de barbecue, hoe meer aanmaakblokjes je nodig hebt.
- Gebruik een aansteker om de aanmaakblokjes aan te steken. Gebruik een barbecuetang om de houtskool of briketten dichtbij de vlam neer te leggen. Het is nu bijna tijd om te barbecueën!
- Wacht een kwartier en kijk als de tijd om is of de kolen of briketten rood gloeien. Is dit het geval? Dan is het tijd om te barbecueën! Anders zul je nog iets langer moeten wachten.
Voor houtskool, briketten en aanmaakblokjes ben je bij onze vestigingen op het juiste adres. Ook geven onze medewerkers je graag tips over het aansteken van de barbecue.
Hoe moet ik een barbecue schoonmaken?
Een barbecue schoonmaken doe je natuurlijk liever niet; maar het hoort er helaas wel bij! Met onze tips zorg je ervoor dat jouw barbecue na gebruik weer schoon is en klaar voor de volgende barbecue.
Tijdens het barbecueën zelf kun je al voorkomen dat je de barbecue na gebruik uitgebreid moet schoonmaken. Smeer al het vlees en vis in met olie en zorg ook dat het rooster van de barbecue is voorzien van olie. Zo heb je minder last van aangekoekte etensresten!
Heb je een barbecue met vrienden en familie? Dan wil je natuurlijk niet direct na het eten aan de slag met het schoonmaken van de barbecue. Echter geldt bij het schoonmaken van het rooster dat hoe eerder je het doet, hoe beter! Als de etensresten en het rooster namelijk afkoelen, wordt het moeilijker om schoon te maken. Het rooster van jouw barbecue kun je op de volgende manier weer schoon krijgen:
- Maak een paar oude kranten nat en leg het rooster hiertussen gedurende de nacht. Vergeet de volgende dag niet het rooster schoon te maken met een borstel.
- Mix wat baking soda met water en leg dit in een badje of diepe ovenschaal waar je het rooster een paar minuten inlegt. Hierna kun je het vuil er eenvoudig afhalen.
Kom naar ons tuincentrum voor meer tips over het schoonmaken van jouw barbecue.
Hoe moet ik een barbecue uitmaken?
Een barbecue veilig uitmaken is ontzettend belangrijk; er kan van alles misgaan als je het uitmaken van de barbecue verkeerd aanpakt. Volg het volgende stappenplan om jouw barbecue uit te maken:
- Laat de barbecue staan op dezelfde plek en zorg dat kinderen en huisdieren hier niet in de buurt kunnen komen.
- Sluit de ventilatiegaten van jouw barbecue. Zo krijgen de kolen of briketten geen lucht meer en dooft het vuur langzaam.
- Haal het grillrooster uit de barbecue. Op deze manier kunnen de grote etensresten niet nog verder aankoeken. Dit scheelt weer schoonmaken!
- Sluit de deksel van de barbecue en laat deze afkoelen. Pas op: dit kan soms wel een hele nacht duren. Wees dus voorzichtig en kijk de volgende dag goed of de barbecue daadwerkelijk is afgekoeld.
Voor meer tips over het uitmaken van de barbecue kun je bij ons tuincentrum terecht. De barbecue-experts geven je graag meer informatie. Wist je bijvoorbeeld dat je de barbecue ook kan uitmaken met zand? Je kunt een laag zand over de briketten of kolen strooien om het afkoelproces van de barbecue te versnellen.
Waarom elektrische barbecue kiezen?
Een elektrische barbecue is een barbecue die werkt op elektriciteit. Dit heeft voor- en nadelen. Voordelen:
- De temperatuur van de elektrische barbecue is goed te reguleren.
- Het aansteken van de barbecue is ontzettend eenvoudig.
- Het schoonmaken van de barbecue kost minder tijd dan bij een houtskool barbecue.
Nadelen:
- De barbecue moet met een snoer worden aangesloten op de elektriciteit. Zorg er goed voor dat dit snoer niet in de weg ligt om gevaarlijke situaties te voorkomen.
- Met een elektrische barbecue krijg je niet de authentieke rooksmaak aan de gerechten die je met een houtskool barbecue wél krijgt.
Koop jouw elektrische barbecue bij één van onze vestigingen en je kunt hier jaren van genieten!
Waarom gasbarbecue kiezen?
Een gasbarbecue is een barbecue die wordt aangesloten op een gasfles. Deze barbecue heeft verschillende voor- en nadelen die wij voor je op een rijtje hebben gezet:
Voordelen:
- Gasbarbecues worden snel warm.
- De temperatuur is goed te reguleren.
Nadelen:
- Gasbarbecues zijn vaak wat groter en duurder dan een houtskoolbarbecue. Natuurlijk bestaan er ook enkele kleinere varianten.
- Als je op zoek bent naar een barbecue die een echte rooksmaak geeft, is de gasbarbecue niet de beste optie. Bij een familiebarbecue zal echter niemand het verschil proeven.
Oordeel zelf of dit de barbecue is die bij jouw wensen past! Koop jouw gasbarbecue bij één van onze vestigingen en je kunt direct beginnen met barbecueën!
Waarom houtskoolbarbecue kiezen?
Een houtskoolbarbecue is een barbecue die aangemaakt wordt door kolen of briketten. Deze barbecue is al jaren erg populair en is in vele tuinen terug te vinden. Wij hebben de voor- en nadelen van een houtskoolbarbecue voor je op een rijtje gezet:
Voordelen:
- De houtskoolbarbecue geeft de authentieke rooksmaak aan al jouw gerechten.
- Een houtskoolbarbecue is vaak iets goedkoper dan een gasbarbecue of elektrische barbecue.
- Een houtskoolbarbecue kan tot hogere temperaturen komen dan een gasbarbecue.
Nadelen:
- Het aansteken en schoonmaken van een houtskoolbarbecue kost relatief veel tijd.
- Het is lastig om de temperatuur stabiel te krijgen en te houden.
Kom langs bij één van onze vestigingen om jouw houtskoolbarbecue te kopen. Onze barbecue-experts geven je graag meer informatie over de mogelijkheden van een houtskoolbarbecue.